optiekjansen-hoofd-contactlenzen

Doe de lenzencheck!

Tegenwoordig bestaat voor vrijwel alles een check. Een autocheck, een verzekeringscheck en ga zo maar door. Terecht, want een goede voorbereiding scheelt een hoop ellende en stress. Maar bent u qua contactlenzen wel goed voorbereid op uw vakantie? Doe de lenzencheck en kom erachter!

U wilt uw lenzen natuurlijk nooit voelen, maar op vakantie zijn discomfort, wazig zien en rode ogen extra vervelend. Alvast een paar tips waarmee u de kans op deze ellende kunt verkleinen:

Zorg voor een goede uv-bescherming

Vaak hebben contactlenzen een ingebouwd uv-filter, maar dit is nooit een vervanger voor een goede zonnebril. Door uw ogen goed tegen de zon te beschermen, verkleint u de kans op nare oogaandoeningen als macula degeneratie en staar.

Zorg voor een goede hygiëne

De watertjes waarin we op vakantie verkoeling zoeken, bevatten vaak veel ziekteverwekkers. Ook in kraanwater kunnen gevaarlijke ziekteverwekkers zitten. Voorkom daarom altijd dat uw lenzen in aanraking komen met kraanwater en gebruik uw lenzenvloeistof om de lenzen te bewaren en desinfecteren. Wilt u dit 'gedoe' met schoonmaken niet hebben op vakantie? Denk dan eens aan daglenzen!


Neem extra lenzenvloeistof mee in uw handbagage

Gaat u vliegen? De lucht in een vliegtuig is droger dan normale lucht. Extra lenzenvloeistof, bril en reservelenzen in uw handbagage zijn daarom geen overbodige luxe. Let wel op: flacons mogen niet meer dan 100 ml. zijn met een gezamenlijk totaal van 1000 ml.

Toch last van uw ogen?

Als het dragen van lenzen niet comfortabel aanvoelt, raden we u aan naar uw ogen te luisteren en geen lenzen te dragen. U kunt altijd contact met ons opnemen als u twijfelt, we geven u graag advies.
 
Uw meeneemlijst:

  • reservelenzen
  • voldoende vloeistof in kleine verpakking
  • comfortdruppels
  • eventueel daglenzen
  • reservebril
  • goed aansluitende zonnebril met de juiste uv-bescherming

Doe de lenzencheck!

Wilt u zeker weten dat u klaar bent voor vakantie? Kom dan langs en doe de lenzencheck. Graag tot ziens bij Optiek Janssen in Geleen en alvast een fijne vakantie gewenst!Top